Het Begin

Je begint met een hele nieuwe buurt. Je kan zelf kiezen welke je daarvoor kiest, maar je mag nog geen Universiteit, Stadsgebied, winkelgebied of openbare kabels plaatsen. Maar, als je De Sims gaan op Reis hebt, mag je wel vakantiebestemmingen toevoegen. De logica hierachter ontgaat me, maar zo zijn de regels.

Maak nu één nieuwe Sim, dat wordt je stamvader en plaats hem op een lege kavel. Kies zelf de persoonlijkheid en het uiterlijk van je Sim. Zijn kavel mag zo groot zijn als je zelf prettig vindt. Aangezien je weinig geld hebt in het begin is een kleine kavel wel aan te bevelen. Dit is een challenge, je mag niet cheaten hè, geen motherlode en dergelijke. Je gaat het helemaal van de grond af aan opbouwen.

Als je buurtje groeit, en er zijn meerdere huishoudens, dan moet je ieder huishouden steeds voor eenzelfde periode spelen. Bijvoorbeeld van maandag tot maandag. Of als je dat te lang vindt, bijvoorbeeld elk vier dagen. Maakt niet uit, als ze het maar voor elk gezin even lang is.
Je mag stadsies 'vangen', die brengen tenslotte geld in het laatje, maar je moet dan wel met ze spelen, je mag ze niet bewaren in het familiepaneel.

Kinderen kun je thuis laten wonen als ze opgroeien of ze een eigen huis geven. Maar je moet ze wel opnemen in je schema.

Nieuwe huishoudens mogen in een voorgebouwd huis wonen of op een lege kavel geplaatst worden waar je zelf iets gaat bouwen.

In het begin zijn alle carrières geblokkeerd. Er is geen baan voor je stamhouder. Je moet andere manieren vinden om geld te verdienen, bijvoorbeeld schilderen, romans, schatgraven, een zaak beginnen.
Hoe je carrières kunt vrijspelen, komt later aan bod.

Sims mogen geen brand- of inbraakalarm hebben tot de eerste baan bij de ordehandhaving is vrijgespeeld. De regels hiervoor vind je verderop.

Sims mogen geen gebruik maken van diensten, behalve het kindermeisje of de adoptie. Dus geen schoonmaker, reparateur, tuinman en ook geen pizza of boodschappenservice.

Als de populatie op 500 komt (zie onder populatie hoe je dit berekent), dan mag je van de diensten gebruik maken, behalve de pizza en de chinees, dat komt pas bij een populatie van 3000.

Robots maken is toegestaan en een robot telt mee als 1 sim voor je populatie.

Volgende pagina>> De Vermenigvuldigingsfactor